Partners

Duurzaam Heino

De Stichting Duurzaam Heino is in 2010 opgericht door Plaatselijk Belang Heino. In 2010 is meegedaan aan de wedstrijd Duurzame Dorpen van de provincie Overijssel waarbij een prijs van € 50.000 is gewonnen. Dit was de aanleiding om de SDH op te richten. Ook in 2011 is weer meegedaan met deze wedstrijd, en nu won de SDH een prijs van € 25.000. Ook voor zonnepanelen is er subsidie verkregen van de provincie. De SDH besteedt het geld vooral aan korte termijn projecten om Heinoërs een start te laten maken met Duurzaamheid. Meer daarover is te vinden op hun website. Klik hier om naar de website van Duurzaam Heino te gaan.

Evenmens

Het zorgen voor een ander is een hele opgave. Het gaat vaak gepaard met gevoelens van stress en machteloosheid. Bij Evenmens worden handvatten aangereikt om hier mee om te gaan, zoals het versterken van de draagkracht, hoe jezelf te steunen en hoe om te gaan met grenzen en wensen. Voor meer informatie en aanmelding: Voor meer informatie en aanmelding: Evenmens Raalte: 06-36403898 / 0572-820997

Herma Spoolder – coordinator zorg: hspoolder@evenmens.nl

Filmhuis Heino

In het Filmhuis Heino kunt u maandelijks een film kijken.
Voor het volledige programma kunt u hier klikken om naar de website van Filmhuis Heino te gaan.

Heino Waakt

Inwoners kennen hun buurt het best. Hier kan goed gebruik van worden gemaakt. Buurtbewoners weten namelijk wie hun buren zijn en in welke auto zij bijvoorbeeld rijden. Zo valt het hen meteen op wanneer er iets anders is dan normaal. Dit kan gemeld worden in de BuurtWhatsapp, Heino Waakt, zodat ieder groepslid extra alert is. Meer informatie? Klik hierom naar de website van Heino Waakt te gaan.

Kernteam welzijn en ontmoeting

Een kernteam bestaat uit organisaties en partijen die actief zijn in hun dorp en waar jong en oud welkom zijn met vragen over ontmoeten, wonen, zorg en welzijn.

Het kernteam geeft informatie over bijvoorbeeld: zorg thuis, mantelzorg, vervoer, actief zijn, elkaar ontmoeten in uw eigen buurt, vrijwilligerswerk of -ondersteuning en thuistechnologie, zoals alarmering, gebruik van een tablet of hulp bij administratie of belastingaangifte.

Live Music Heino

In Heino, bekend als de parel van Salland en ook bekend van de Pompdagen in augustus, was tot een jaar geleden weinig live muziek te horen. Stichting Live Music Heino heeft hierin verandering gebracht door het organiseren van coverband-avonden (o.a. Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Jimi Hendrickx) én het Blues rond de Pomp-festival. Deze avonden werden heel goed bezocht, waarmee werd aangetoond dat er behoefte is aan live muziek in Heino en omgeving!

Live Music Heino wil voor een breed publiek een gezellige middag en avond te organiseren en doet dat via het programmeren van enkele theater-acts en een breed aanbod van muziek: blues, funk-soul, gospel en enkele beginnende bandjes. Klik hier voor de website van Live Music Heino.

Vrijwilligersvacaturebank

Alles over vrijwilligerswerk in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op één plek, zodat je daarvoor niet meer naar Raalte hoeft.

We brengen vraag en aanbod bij elkaar, zijn een vraagbaak, geven advies en bieden persoonlijke ondersteuning.
Ben je vrijwilliger of wil je dat worden? Vind precies het vrijwilligerswerk dat je zoekt in onze vacaturebank. Klik hiervoor meer informatie

DorpHeino

Veel informatie over ons dorp Heino. Met ook daarbij veel activiteiten en achtergrondnieuws.https://dorpheino.nl/

Heb je een vraag?

Wil je een ruimte reserveren of een afspraak maken?