Klik hier om de agenda, inclusief vaste activiteiten, te bekijken.

aug
31
za
Repaircafe: gooi het niet weg!
aug 31 @ 09:30 – 11:30
Repaircafe: gooi het niet weg!

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster, stofzuiger, strijkijzer of naaimachine die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repaircafé!

U bent tussen 9.30 en 12.00 uur van harte welkom om in het Dorpshuus om bijvoorbeeld uw kapotte broodrooster of föhn of een cd-speler die niet meer open wil te laten nakijken. Ook is het mogelijk uw messen en uw boorkoppen te laten slijpen. Het moet wel gaan om kleine klusjes. Dit kan voor een vrijwillige bijdrage en onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers of zekeringen dient apart te worden betaald.

sep
8
zo
Dijkentocht: fietsen over de Sallandse dijken
sep 8 hele dag
Dijkentocht: fietsen over de Sallandse dijken

Zondag 8 september organiseert het Dorpshuus de inmiddels traditionele Dijkentocht: fietsen over Sallandse dijkjes en dijken langs de prachtige wateren die Salland rijk is. Dit keer zoeken we het noordelijke deel van onze streek op en steken zelfs even de Sallandse grenzen over.

Het vertrek is tussen 9.00 en 11.00 uur vanaf het Dorpshuus Heino aan de Marktstraat.

Er zijn twee routes: van ongeveer 40 en ongeveer 55 km

De kosten zijn 3 euro pp. Dit is inclusief 1 koffiemunt en fraai routeboekje. Kinderen tot 12 jaar gratis

sep
13
vr
Film: A star is born
sep 13 @ 20:00
Film: A star is born
Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via filmhuisheino.nl. Bekijk hier de trailer  
sep
19
do
Bingo: win leuke prijzen
sep 19 @ 20:00
Bingo: win leuke prijzen

Iedere derde donderdag van de maand is er Bingo met Evert in het Dorpshuus Heino. Altijd een gezellige avond en wie weet ga je met een leuk geldbedrag of cadeaubonnen naar huis! Daarnaast is er een superronde met als hoofdprijs een mooie geldprijs variërend van € 5,00 tot € 100,00 En tijdens de extra verloting heb je kans op veel nuttige prijzen.

De kaarten voor de bingo kosten € 10,00. Hiervoor speel je negen rondes mee een krijg je een kop koffie of thee. De superronde kost € 2,50. We beginnen om 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur.

sep
27
vr
Moderne acryltechnieken
sep 27 hele dag

Moderne acryltechnieken
Workshop: vrijdag 27 september

Hoe verwerk je zand, folie, steentjes in een acrylwerk en hoe werk je met een spons?
Dat staat centraal in deze workshop.

De workshop is voor zowel gevorderden als beginners.
Eind van de dag is jouw zelfgemaakte schilderij af!

Alles ligt klaar: materiaal, verf, kop soep, koffie of thee.
zelf meebrengen: lunch en evt. eigen kwasten)

De lessen worden gegeven door Tineke Hutten|tien.exto.nl
Kosten € 80,00

9.15 uur tot 16.00 uur

Opgeven: beheer@dorpshuusheino.nl | Tineke: 0572 366802

nov
13
wo
Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov – De laatste tsarina
nov 13 @ 20:00
Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov - De laatste tsarina

Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov
De laatste tsarina

Na een gloedvolle inleiding waarin zij de historische context schetst, neemt Marie-Thérèse ter Haar je in een toneelvoorstelling een eeuw mee terug in de tijd, naar de tijd van de Romanovs en naar de gedachten en gevoelens van Alexandra Fjodorovna, de laatste tsarina van Rusland.

 

Rusland, 1914. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Frans Ferdinand wordt vermoord in Sarajevo. Tsarina Alexandra probeert te begrijpen wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Waarom komt het volk overal in opstand? Is er echt een revolutie op komst? Waarom wordt er zo’n druk op haar man uitgeoefend om een doema in te stellen? Het gaat toch al eeuwen goed zonder zo’n parlement? Hoe kan ze haar echtgenoot, Nicholaas II, ertoe bewegen meer ruggengraat te tonen? Rusland heeft een leider nodig die zich daadkrachtig opstelt.

 

En dan zijn er nog de zorgen over haar gezin. Natuurlijk zijn haar vier dochters, Olga, Tatjana, Maria en Anastasia, haar heel lief, maar haar vijfde kind, haar langverwachte zoon, is haar oogappel. Tien jaar is hij nu, maar de kleine Aleksej is een zorgenkindje. Hij heeft bloederziekte, hemofilie, waarvan men zegt dat het ongeneeslijk is. Geen enkele Russische arts kan Alexandra’s zoontje helpen. Biedt de charismatische gebedsgenezer Raspoetin wellicht uitkomst?


Kaartjes kosten 6,50 en zijn af te halen bij het Dorpshuus. Mail: beheer@dorpshuusheino.nl