Klik hier om de agenda, inclusief vaste activiteiten, te bekijken.

jun
29
za
Repaircafe: gooi het niet weg!
jun 29 @ 09:30 – 11:30
Repaircafe: gooi het niet weg!

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster, stofzuiger, strijkijzer of naaimachine die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repaircafé!

U bent tussen 9.30 en 12.00 uur van harte welkom om in het Dorpshuus om bijvoorbeeld uw kapotte broodrooster of föhn of een cd-speler die niet meer open wil te laten nakijken. Ook is het mogelijk uw messen en uw boorkoppen te laten slijpen. Het moet wel gaan om kleine klusjes. Dit kan voor een vrijwillige bijdrage en onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers of zekeringen dient apart te worden betaald.

jul
24
wo
Kidsclub: Kom naar het Dorpskasteel!
jul 24 @ 13:30 – 15:30

Kom naar ons Dorpskasteel

Het Dorpshuus Heino wordt op woensdag 24 juli een echt DorpsKASTEEL. Het is feest op het kasteel en alle kinderen mogen op bezoek komen. Er wordt gedanst, gespeeld, geschminkt, geknutseld, gefeest, gegeten en gedronken. Kortom: een echt kasteelfeest!

Kinderen vanaf 4 jaar mogen zich opgeven en die dag ook verkleed komen als prins, prinses, jonkvrouw, ridder, koning, koningin, graaf of gravin. Kinderen die nog geen zes jaar zijn, mogen met een begeleider komen.

Het kasteelfeest is van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten zijn € 3,50 pp, inclusief ranja en wat lekkers. Begeleiders van de kinderen betalen geen entree. Je kunt je tot maandag 22 juli opgeven bij kidsclub@dorpshuusheino.nl of bij de balie van het kasteel (het Dorpshuus).

 
aug
22
do
Platen- en boekenmarkt @ Tijdens de Pompdagen
aug 22 @ 10:00 – 16:00
Platen- en boekenmarkt @ Tijdens de Pompdagen

22 augustus 10.00 – 16.00 uur

Tijdens de Pompdagen houden wij op donderdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur een platen- en boekenmarkt in het Dorpshuus. Heb je nog een hele hoop boeken op zolder staan? Misschien nog oude lp’s, singles, cd’s, dvd’s of computerspellen waar je niets mee doet? Reserveer dan een tafel bij het Dorpshuus.

Een tafel is te huur vanaf € 7,50. Je hebt dan een plek van 85×85 cm. Onze grootste kraam is 120×240 en kost € 25,00.

Wil je zelf geen boeken verkopen, dan kun je ons steunen door uw boeken of platen in week 34 af televeren voor de tafel van het Dorpshuus. We zien je graag als verkoper of koper of belangstellende op donderdag 22 augustus in het Dorpshuus. Reserveren kan via beheer@dorpshuusheino.nl

sep
8
zo
Dijkentocht: fietsen over de Sallandse dijken
sep 8 hele dag
Dijkentocht: fietsen over de Sallandse dijken

Zondag 8 september organiseert het Dorpshuus de inmiddels traditionele Dijkentocht: fietsen over Sallandse dijkjes en dijken langs de prachtige wateren die Salland rijk is. Dit keer zoeken we het noordelijke deel van onze streek op en steken zelfs even de Sallandse grenzen over.

Er wordt nog gewerkt aan het programma van die dag. Het vertrek is in de ochtend, rond 10 uur (exacte tijd volgt). De kosten zijn 3,- euro.

sep
27
vr
Moderne acryltechnieken
sep 27 hele dag

Moderne acryltechnieken
Workshop: vrijdag 27 september

Hoe verwerk je zand, folie, steentjes in een acrylwerk en hoe werk je met een spons?
Dat staat centraal in deze workshop.

De workshop is voor zowel gevorderden als beginners.
Eind van de dag is jouw zelfgemaakte schilderij af!

Alles ligt klaar: materiaal, verf, kop soep, koffie of thee.
zelf meebrengen: lunch en evt. eigen kwasten)

De lessen worden gegeven door Tineke Hutten|tien.exto.nl
Kosten € 80,00

9.15 uur tot 16.00 uur

Opgeven: beheer@dorpshuusheino.nl | Tineke: 0572 366802

nov
13
wo
Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov – De laatste tsarina
nov 13 @ 20:00
Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov - De laatste tsarina

Lezing: Alexandra Fjodorovna Romanov
De laatste tsarina

Na een gloedvolle inleiding waarin zij de historische context schetst, neemt Marie-Thérèse ter Haar je in een toneelvoorstelling een eeuw mee terug in de tijd, naar de tijd van de Romanovs en naar de gedachten en gevoelens van Alexandra Fjodorovna, de laatste tsarina van Rusland.

 

Rusland, 1914. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Frans Ferdinand wordt vermoord in Sarajevo. Tsarina Alexandra probeert te begrijpen wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Waarom komt het volk overal in opstand? Is er echt een revolutie op komst? Waarom wordt er zo’n druk op haar man uitgeoefend om een doema in te stellen? Het gaat toch al eeuwen goed zonder zo’n parlement? Hoe kan ze haar echtgenoot, Nicholaas II, ertoe bewegen meer ruggengraat te tonen? Rusland heeft een leider nodig die zich daadkrachtig opstelt.

 

En dan zijn er nog de zorgen over haar gezin. Natuurlijk zijn haar vier dochters, Olga, Tatjana, Maria en Anastasia, haar heel lief, maar haar vijfde kind, haar langverwachte zoon, is haar oogappel. Tien jaar is hij nu, maar de kleine Aleksej is een zorgenkindje. Hij heeft bloederziekte, hemofilie, waarvan men zegt dat het ongeneeslijk is. Geen enkele Russische arts kan Alexandra’s zoontje helpen. Biedt de charismatische gebedsgenezer Raspoetin wellicht uitkomst?


Kaartjes kosten 6,50 en zijn af te halen bij het Dorpshuus. Mail: beheer@dorpshuusheino.nl