Vaste activiteiten

Handwerk café

U kunt iedere donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur vrijblijvend aanschuiven om samen te handwerken aan uw eigen handwerkje. Dat kan van alles zijn, haken, breien, borduren, quilten, of alleen maar gezellig een praatje maken en erbij zitten. Ook jongeren zijn bij ons welkom. U bent ook van harte welkom als u een vraag over uw handwerkje hebt. Wij helpen u graag.
Wij verwachten dat u een kopje koffie of thee koopt, verder zijn er geen kosten.

De ontmoetingsmorgen
In het Dorpshuus is op de woensdagochtend. Dan kan er elke week van 10.00 tot 12.00 uur samen koffiegedronken worden, gepraat of wat men maar wil. Kom eens aan, en breng een nieuw praatje. We hebben een sjoelbak liggen en er is ook rummicub. Dit wordt een “Ontmoeten in Eigen Dorp”-groep (OED). Uw eerste kopje koffie betaalt u zelf en de 2de krijgt u gratis. Deze woensdagochtend wordt het tevens mogelijk om advies te krijgen voor allerlei vragen op het gebied van ouderenzorg en beginnend geheugenverlies. Af en toe zal er ook muziek uit de oude doos er bij zijn.

Wandelen met Agnes

Elke maandagmiddag en donderdagmiddag  wordt er gewandeld door een wisselende groep mensen van rond de 20 personen. Wat Agnes daarbij belangrijk vindt, is de laagdrempeligheid van de activiteit. Iedereen kan aansluiten. Er is géén vereniging, géén vergadering, géén opgave of afmelding en géén contributie!  Alleen een bijdrage van €2,_ voor de chauffeur en €1,- voor de gids. Na de wandeling is er, voor wie wil, koffie of thee voor eigen rekening in het Dorpshuus.

Elke week van begin sept tot begin mei is er een nieuwe bestemming, vaak in de omgeving van bv. een landgoed. Onder het lopen komen er vanzelf leuke gesprekken op gang en zo worden sociale contacten gemaakt of versterkt..

Tijdens de wandeling vertelt Agnes over de omgeving, iets moois in de natuur of een verhaal over de geschiedenis van de landgoederen. “Salland heeft zoveel mooie plekjes, wij wonen dichtbij de IJssel, de Vecht en de Regge en daartussen liggen al die prachtige landgoederen”  aldus Agnes.

In het Dorpshuus ligt een programma waar gewandeld wordt.

Koersbal

lijkt een beetje op het Franse spel jeu de boules. Het wordt gespeeld met een grote bal, waarmee het kleine balletje zo dicht mogelijk moet worden benaderd. Een handicap is echter dat de grote bal niet in een rechte baan rolt omdat het zwaartepunt van deze bal niet in het midden ligt.

Iedere donderdagmiddag is iedereen van harte welkom in het Dorpshuus om tussen 13.45 en 15.45 uur te komen koersballen. Dit wordt georganiseerd door de stichting Ouderenwerk. De entree is € 4,00 inclusief kop koffie/thee