Bezig met het laden van Events

« Alle Events

Activiteitenochtend en ontmoeting voor ouderen in Heino

28 maart, 2029 | 10:00 - 12:00

Mensen ervaren een verbeterde kwaliteit van leven wanneer zij zich nuttig voelen, plezier beleven aan activiteiten en sociale contacten onderhouden. Dit is de uitkomst van een recent onderzoek in de gemeente Raalte.

Ook als je ouder wordt en het lastiger wordt aan te sluiten bij de bestaande clubs en verenigingen is het fijn als de activiteiten op jouw mogelijkheden zijn afgestemd. Om hierop in te spelen, organiseren ZGR en Evenmens een activiteitenochtend in Heino, speciaal voor alle ouderen die op een ontspannen manier willen bewegen en sociale contacten willen onderhouden.

De eerste activiteitenochtend vindt plaats op woensdag 11 september, van 10.00 tot 12.00 uur, in het Dorpshuus Heino. Het thema van de opening is “Bewegen”. Voldoende beweging is namelijk belangrijk voor iedereen, en dit geldt zeker ook voor mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat beweging bijdraagt aan het vertragen van geestelijke achteruitgang. De ochtend begint met een kopje koffie, waarna Ton Teesom de deelnemers begeleidt in verschillende bewegingsactiviteiten. Door middel van storytelling en oefeningen met alledaagse, herkenbare voorwerpen, worden de ouderen op een leuke en toegankelijke manier gestimuleerd om in beweging te komen.

De activiteitenochtend, die om de week in de oneven weken plaatsvindt in het Dorpshuus, is bedoeld voor alle ouderen in Heino. Naast het thema “Bewegen” zullen tijdens deze ochtenden ook andere thema’s zoals muziek, herinneringen en kunstbeleving aan bod komen.

In de even weken is het Inloop & Geheugenpunt in het Dorpshuus geopend. U bent welkom om tijdens de openingstijden, van 10.00 tot 12.00 uur, vrij binnen te lopen. Er is tijd voor koffie en het delen van ervaringen. Bezoekers kunnen hier terecht voor tips en vragen over mantelzorg en geheugenproblemen.

De activiteitenochtend en inloop in Heino is onderdeel van het project “GOED meedoen”, een vervolg op het project “GOED bezig!” dat in 2022 werd uitgevoerd in de gemeenten Hellendoorn, Raalte, Rijssen-Holten en Wierden. Het project is gericht op het in kaart brengen van de behoeften van thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers, en het ontwikkelen van passend aanbod voor deze doelgroep. Mede dankzij een financiële bijdrage van ZonMw kunnen deze activiteiten in Heino worden gerealiseerd.

Ouderen die geïnteresseerd zijn in deelname aan deze activiteitenochtenden, zijn van harte welkom in het Dorpshuus Heino.

4 september: Ontmoeting en Gouwe en Ouwe

11 september: Ontmoeting en bewegen met Ton Teesom

25 september: Ontmoeting en Kunstbeleving: Is dat nou Kunst?

Details

Datum:
28 maart, 2029
Tijd:
10:00 - 12:00
Series: