12 en 26 feb en 5 en 12 maart 2019 | 9.15 – 11.15 uur

De Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) start in februari met een introductiecursus mindfulness in het Dorpshuus Heino. De cursus is op vier dinsdagochtenden. Het gaat om een kennismaking met de diverse oefeningen en technieken om met aandacht en bewuste vriendelijkheid voor jezelf in het leven te staan.

Mindfulness is niet meer weg te denken. Het wordt ook wel aandachttraining genoemd omdat mindfulness je leert om aandacht te hebben voor wat er NU op dit moment gebeurt. Zo leren we beter te beseffen wat er gebeurt in ons lichaam, ons hoofd en ons hart. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de mens meer is dan zijn problemen, ziektes of zorgen. We proberen zonder te oordelen (er bestaat geen fout of goed) waar te nemen en te observeren. Zo ontstaat er afstand en kan er keuzeruimte ontstaan.

De cursus is voor iedereen vanaf 16 jaar. Voorafgaand aan deelname is een korte kennismaking van belang. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de eigen huisarts of met de POG-GGZ-ers Helen Blom of Kees van der Linde via de balie van de huisartsenpost of telefonisch via 0572 398 929. De kosten bedragen 25 euro.