Klik hier voor de oudere nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief Januari 2019 Dorpshuus

We wensen een ieder een goed, gezond en gezellig 2019 toe.

Lego dag
Vrijdag 4 januari van 12.30 tot 14.30 uur
Samen met Dol op bouwen organiseren we een legomiddag. Zijn de (klein)kinderen dol op bouwen? Vindt u het zelf ook leuk om te doen? Duik dan in de Lego- en Duploblokken in het Dorpshuus en kom lekker bouwen! Aanmelden via beheer@dorpshuusheino.nl. Kosten €2,50

Filmhuis Book club
Vrijdag 11 januari 20.00
Reserveren en meer informatie www.filmhuisheino.nl

Kids club
De eerstvolgende Kidsclub (timmeren) is op woensdag 16 januari van 13.30 – 15.00 u
Kosten € 2,50 per kind. Vol is Vol!
Opgeven tot een week van te voren via beheer@dorpshuusheino.nl 
 
Voetbalcafé: Elftal van de eeuw
Woensdag 16 januari
Met het Voetbalcafé trapt vv Heino officieel het 50-jarig jubileum af. Met in de loop van 2019 vele festiviteiten op het Sportpark, is het Voetbalcafé in het Dorpshuus een pre-reünie dat in het teken staat van de presentatie van het (halve) elftal van de eeuw.
De stemmen zijn geteld: welke spelers worden naar het podium geroepen? Spelers en supporters van vroeger en nu zijn woensdag 16 januari 2019 van harte welkom in het Dorpshuus Heino. Klik voor meer informatie..  Opgeven kan via de site van vv Heino

Kom gezellig naar de bingo!
Donderdag 17 januari
Iedere derde donderdag van de maand is er Bingo met Evert in het Dorpshuus. Altijd een gezellige avond en wie weet ga je met een leuk geldbedrag of  cadeaubonnen naar huis. .In de superronde  een mooie geldprijs variërend van € 5,00 tot € 100,00 En tijdens de extra verloting veel nuttige prijzen.
De kaarten voor de bingo kosten € 10,00. Hiervoor speel je negen rondes mee een krijg je een kop koffie of thee. De superronde kost € 2,50. We beginnen om 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur.
 
Lezing over Artsen zonder Grenzen
Vrijdag 18 januari 19.30 uurStichting Vrienden van het Dorpshuus heeft Arjen Hehenkamp uitgenodigd voor een lezing over Artsen zonder grenzen en vluchtelingenwerk.
Klik voor meer informatie
  Entree is gratis

Info café over persoonlijk welzijn en gezondheid
Woensdag 23 januari vanaf 19.30 u:
Een avond waar je vanuit vier verschillende expertises en invalshoeken wordt geïnspireerd om met een andere blik te kijken naar persoonlijk welzijn en gezondheid.
Hadassa Rotteveel van Frisse Blik op Vitaliteit, Leefstijl- en hormoon coaching Manouk Westendorp van De Roze Wolk, Wendy Huysmans van Klassieke homeopathie Salutem voor mens (i.o.) en dier en Maaike van de Belt van Ik WijzZ, Emotie Coach vertellen ieder kort iets over wat zij doen en waarmee je bij hen terecht kunt..
Inloop vanaf 19.30 uur, we starten 20.00 uur. De entree is gratis en de koffie en thee staat voor u klaar!
 
Repair café
Zaterdag 26 januari 9.30 – 12.00 uur
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster, stofzuiger, strijkijzer, pick up of naaimachine die niet meer werkt? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repaircafé

Lekker los op de dansvloer
Zaterdag 26 januari 20.00
Zat je vroeger ook op dansles en wil je weer eens de foxtrot of de wals dansen? In het Dorpshuus kun je op zaterdag 26 januari weer helemaal los gaan op de dansvloer. Ouderwets zwieren over de dansvloer voor jong en oud met live-muziek van Aalt Westerman en zijn dochter. De dansavond is voor iedereen toegankelijk. 
De zaal is geopend vanaf 19.30 uur, de muziek start om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Workshop: Tunisch haken
Maandag 28 januari 19.30 – 21.30 uur
In deze workshop leer je de techniek van dubbelzijdig Tunisch haken met 4 kleuren. Zo maak je een handomdraai een omslagdoek, muts of deken met twee verschillende kanten. Enige haakervaring is gewenst, zoals het kunnen haken van lossen, vasten en stokjes.
Tunisch haken lijkt op haken én breien, het zou zelfs de voorloper van beide technieken kunnen zijn.
Meer informatie en opgeven

Waar is het geldpotje
Dinsdag 29 januari 19.30 uur
De Raalter Uitdaging houdt samen met Vrijwilligerspunt Raalte op 29 januari een kennisavond over subsidies en geldwerving voor verenigingen en stichtingen. Onder de titel ‘Waar is het geldpotje?’ kunnen leden van verenigingen en stichtingen kennis opdoen over de subsidiemogelijkheden die er zoal zijn. 
Meer informatie

Grip op verwardheid
Woensdag 30 januari 14.00 – 16.00
Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het lastig om daar goed op te reageren? Kom dan naar de workshop ‘Grip op verwardheid’ op:
Er wordt informatie gegeven over verschillende psychische stoornissen en beperkingen als een verstandelijke beperking of autisme.  De workshop wordt gegeven door Folkert Hilarides en Hanneke Braber.
Wil je deelnemen aan de workshop? Geef je voor maandag 28 januari 2019 op o.v.v. je naam en adres via kernteam@raalte.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.gripopverwardheid.l

  • Elke zaterdag hulp bij uw problemen met mobiel, tablet enz
  • Elke woensdag samen naaien bij het Open Naai Studio

Meld uw activiteit, concert enz. aan voor de agenda van Heino, waarop uw een overzicht kunt vinden welke activiteiten er in Heino zijn. Handig als je iets wilt organiseren en elkaar niet in het vaarwater wilt zitten.