Dorien Kouwert

“Mijn werk is erg divers, ik mag graag uitproberen en start vaak vanaf een voorbeeld. Gedurende het proces gaat dat een eigen leven leiden.” Dat zegt Dorien Kouwert. Haar werk is nu te zien in het Dorpshuus Heino.
“Schilderen is naast ontspanning , vooral creatief bezig zijn en gewoon doen”, zegt de Heinose kunstenares. Ze werkt vooral met acrylverf en maakt gebruikt van verschillende technieken. Zo zijn er werken te zien waarin zij gebruik maakt van pouring, het verdunnen van verf en dit vervolgens op het doek ‘gieten’. Een techniek die wat betreft kleur en resultaat alle kanten op kan. “Verder werk ik graag met het paletmes en maak ik gebruik van structuren in mijn schilderijen.”

De schilderijen van Dorien zijn tijdens de openingsuren van het Dorpshuus te bewonderen. Voor meer informatie: www.dk5design.nlWilt u ook exposeren in het Dorpshuus? Neem dan contact op met Harma Croymans via de infobalie van het Dorpshuus.

Fotoclub Heino

Vanaf 20 mei 2019 is in het Dorpshuus te Heino een expositie te zien van foto’s van leden van de Fotoclub Heino (FCH). Dit is de tweede expositie van de FCH, ditmaal met als thema ‘kijken door een glazen bol’.

Door te fotograferen door een glazen bol ontstaan allerlei verrassende effecten. De leden van de FCH geven invulling aan de verschillende creatieve mogelijkheden die de glazen bol biedt. Dat is niet eenvoudig omdat deze vorm van fotografie bijzondere eisen stelt aan scherpstelling en compositie. Daardoor ontstaan ook totaal verschillende foto’s.
De foto’s van de Fotoclub zijn tijdens de openingsuren van het Dorpshuus te bewonderen. Voor meer informatie: www.fotoclubheino.nl