Dit najaar heeft het Dorpshuus Heino een bijzondere expositie. ‘Levenswerk’ van Annie Sinnige-Keizers geeft een doorsnee van het werk van deze bekende inwoonster van Heino. Het postume eerbetoon is ingericht door dochter Afra Sinnige. “Ik denk dat ze ondanks haar bescheidenheid beretrots was geweest om haar schilderijen hier te zien.”

Voormalig kapster Annie Sinnige was een bekend gezicht in Heino. Zij overleed in april van dit jaar op 94-jarige leeftijd. Tot op hoge leeftijd was zij creatief bezig. “Zij stond midden in het leven en uitte zich vaak door middel van schilderijen of gedichten. Daar werd dan ook de actualiteit in verwerkt zoals de aanval op de Twin Towers”, aldus Afra Sinnige. “Ik vind nog steeds krabbeltjes en tekeningen. Ik denk dat ze wel zo’n 200 werken heeft gemaakt.”

Passie
Naast haar werk als kapster, was schilderen haar hobby en passie en dat zie je terug in haar schilderijen. Annie maakte gebruik van verschillende technieken en ze bleef experimenteren met paletmes, kwast en druktechnieken. Haar werk is dan ook zeer divers; van stilleven tot abstract of figuratief, een landschap in olieverf, acryl of een aquarel. “Haar veelzijdigheid was haar kracht. Ze bleef openstaan voor ontwikkelingen en nieuwe ideeën. Ze had de vingers krom van de reuma maar ze bleef schilderen”.

In het Dorpshuus Heino zijn vijftien werken uit verschillende tijden te zien. De expositie is tot 5 januari 2020 te bezoeken tijdens openingstijden.