Expositie: Ode aan Henk ’t Hart.

Vanaf 3 september 2021 staan in het Dorpshuus in Heino de schilderijen centraal van Diny Herbrink. Daarbij hoort het opmerkelijke verhaal van de eigenaar van deze werken Henk ’t Hart.

Bijzonder is het levensverhaal van Henk ’t Hart, die bij toeval in Lemelerveld terecht kwam. Door de oorlog en de vele kindertehuizen heeft hij een zeer ongelukkige jeugd gehad. Na vele omzwervingen kwam hij in Lemelerveld te wonen en leerde hij Jacqueline en Ronald kennen.
Jacqueline besloot zich over hem te ontfermen: ,,Hij werd in het dorp als een vreemde man gezien vanwege zijn autisme. Ik heb hem begeleid en ervoor gezorgd dat hij er weer verzorgd uit ging zien. Eerst keek niemand naar hem om, maar langzamerhand ontstonden er steeds meer sociale contacten en tussen ons een vriendschap.”

Henks Levensmotto was “neem de mensen zoals ze zijn, anderen zijn er niet!” Een wijze raad in deze niet zo makkelijke tijd.

Door zijn interesse in kunst en cultuur gaf ‘t Hart de plaatselijke kunstenares Diny Herbrink de opdracht om verschillende portretten te maken van mensen die hem geïnspireerd hadden in het leven. Van Barack en Michelle Obama tot Majoor Bosshardt, Malala en moeder Theresa. Jacqueline: ,,De portretten hingen door zijn hele huis. Hij heeft ook een portret van Charles Darwin laten maken nadat hij gesprekken over hem had gehad met zijn broers. Hij voelde dat hij net zo leefde als Darwin, met respect voor de natuur.” Zo hoort bij elk portret een speciaal verhaal.

Er is veel te vertellen over Henk, die vorig jaar overleed en Jacqueline heeft vele anekdotes paraat. Zij kan daar levendig over vertellen en wil dat ook graag delen.

Op donderdagavond 9 september zal Jacqueline het leven van Henk belichten, met de schilderijen als hoofdthema. Zij vertelt over haar belevenissen met Henk, het opsporen van zijn verloren broers en zijn liefde voor natuur, cultuur en kunst.

De exposite is van 3 september tot 30 november 2021 te zien tijdens openingsuren in het Dorpshuus. Ma. t/m vr. 9.00 – 16.00 uur. Za. 9.00 -12.30 uur.

Donderdagavond 9 september 20.00 uur  “Jacqueline vertelt…”
Gratis toegankelijk na opgave, consumptie voor eigen rekening

tel. 0572-700212 of info@dorpshuusheino.nl
Dorpshuus, Marktstraat 7, Heino

(alles onder voorbehoud i.v.m. coronamaatregelen)