Broeder Valentinus is geen onbekende in Heino. George van der Vechte verraste menig persoon of vereniging met een bloemetje vanuit zijn kruiwagen als broeder Valentinus. Hij deed dit tot zijn gezondheid hem in de steek liet.

Het bestuur van het Dorpshuus Heino is in het verleden ook verrast door Broeder Valentinus. Reden genoeg om hem nu met een eigen Valentijn-actie te verrassen. George van der Vechte en zijn vrouw kregen een bouqeek, een bos bloemen en een hartjes-cake. “Wij hopen dat hij van dit valentijnpakketje geniet, samen met zijn vrouw. Dik verdiend na al die bossen bloemen die hij altijd schonk aan de vrijwilligers uit Heino”, zegt Ans Stegeman van het Dorpshuus.

De bouqeek is bedacht door dagbesteding Niloka in samenwerking met het Dorpshuus. Een actie in het kader van Valentijn. In het pakketje zat een zelfgebakken valentijn-cake en een boeket bloemen in een leuke verpakking. De mensen van de dagbesteding hebben het hard gewerkt aan de geborduurde hartjes op de verpakking en het bakken van de cakes. Bijna veertig mensen hebben deze Valentijn-verrassing in ontvangst mogen nemen.