Het Dorphuus Heino heeft deze week de opbrengst van de verloting die tijdens de Heinose Kerstfair is gehouden, gedeeld met twee bijzondere Heinose organisaties. KeSa-Jongeren en Red Horse Company (RHC) ontvingen elk een cheque van 230 euro.

Namens KeSa-Jongeren nam Kayleigh Schotman het geldbedrag in ontvangst. “Dit brengt ons weer een stapje dichterbij ons volgende project”, zegt de Heinose. “In juli vertrekken we voor ongeveer drie weken naar Bangladesh om daar te helpen bouwen aan een trainingscentrum waar mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen kunnen samenkomen.” KeSa-Jongeren zijn inmiddels een bekende groep vrijwilligers in Heino. Ieder voorjaar houden zij een grote potgrond-actie om zo hun werk in ontwikkelingslanden te financieren. Dit werk voeren zij samen met heel veel andere jongerengroepen uit onder de vlag van World Servants.

De Red Horse Company is ook opgetogen over het geldbedrag. Gerda Wellenberg: “Ik vind het geweldig dat het Dorpshuus aan ons heeft gedacht. We kunnen hier zeker vijf gezinnen een basisinventaris van geven; stoelen, bestek en dat soort dingen. Naast het (mee)bouwen van huizen, zorgen we er ook voor dat gezinnen het leven weer kunnen oppakken.” RHC is een groep vrijwilligers die al bijna twintig jaar in de zomermaanden op bouwreis gaat naar de Filippijnen. Dit jaar gaat de reis voor de vijfde keer naar Sagay, een gebied dat hevig lijdt onder de gevolgen van een tsunami. Daarnaast werkt RHC mee aan de renovatie van een huis voor dove kinderen en wordt onderhoud gepleegd op eerdere projecten.

Kerstfair
De opbrengst van de verloting is mede mogelijk gemaakt dankzij de winkeliers in Heino, zij stelden veel mooie producten ter beschikking. De Kerstfair was zeer succesvol. Ans Stegeman van het Dorpshuus Heino: “We zijn zeer tevreden over deze gezellige dag. We zijn ook heel blij dat we ook twee van zulke goede organisaties kunnen ondersteunen.”