Stem op een unieke Heinose oorlogsfoto

18 januari 2020

Het platform Overijssel viert vrijheid roept op om te stemmen over ingezonden foto’s voor een uniek beeldverslag. Door de Stichting 75 jaar vrijheid Heino is de foto van de intocht van de gijzelaars ingezonden en u kunt daarop stemmen, zodat de foto mogelijk in het beeldverslag van meest indrukwekkende foto’s komt.

Ga hiervoor met de volgende link naar de webpagina van Overijssel viert Vrijheid voor alle foto’s. U kunt dan een toelichting bij de foto lezen en uw stem uitbrengen. U kunt ook meteen naar de foto. Als u stemt op deze foto wordt gevraagd een emailadres in te voeren. Daarna krijgt u een email zodat u de stem kunt bevestigen.

Breng uw stem uit als eerbetoon aan de toenmalige inwoners van Heino die dit gijzelingsdrama moesten doorstaan!

 

 ————————————————————————————————————————————————–

Stichting 75 jaar Vrijheid Heino opgericht

15 december 2019

Op initiatief van Heemkunde vereniging Omheining en het Dorpshuus Heino is onlangs de stichting 75 jaar Vrijheid Heino opgericht. De stichting is verantwoordelijk voor de activiteiten rondom de feestelijke herdenking van 75 jaar bevrijding. Dit wordt gevierd op 12 en 13 april en 4 en 5 mei 2020.

Vanuit beide organisaties is een commissie samengesteld. Op 18 november presenteren Ed vd Schaaf (penningmeester), André Roelofs (voorzitter), Toon Hoefsloot (bestuurslid), Frans Willemsen (bestuurslid) en Ton vd Griendt (secretaris) het concept-programma.  

De stichting kende een mooie start. Bestuursleden Frans Willemsen en André Roelofs mochten een cheque van 2500 euro van de Rabobank in ontvangst nemen.