Wanneer:
maart 6, 2020 hele dag
2020-03-06T00:00:00+01:00
2020-03-07T00:00:00+01:00
Internationale Vrouwendag 2020

Door Vrouwen van Nu en Wereldwinkel Heino wordt in het weekend van 6-7-8 maart aandacht besteed aan de Internationale Vrouwendag. Het doel is aandacht te vragen voor economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Het Nederlandse thema is dit jaar VRIJHEID, het internationale #EACH FOR EQUAL.

Het wordt een weekend vol activiteiten:

vrijdag 6 maart
Film Suffragett
20.00 uur
De film volgt de begindagen van de feministische beweging in Engeland en de strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht.
Kaartverkoop bij de balie van het Dorpshuus. Kosten € 8.- (inclusief drankje in de pauze).

Zaterdag 7 maart
Gedurende de hele dag is er vrije inloop. Er zijn kraampjes van Vrouwen van Nu, Amnesty en Wereldwinkel Heino. En er is plek aan de ontmoetingstafel.
10.00 uur – Opening wethouder Toeter
10.30 uur – workshops. Kosten € 5.- per workshop.

Stembevrijding door Maaike Gerritsen
Geboren als 5e kind in een gezin waarin de gevolgen van oorlog altijd voelbaar waren is mijn leven een voortdurende zoektocht naar veiligheid, vrijheid en liefde. In Stembevrijding/Stemexpressie heb ik  een krachtig hulpmiddel gevonden, dat ik graag aan anderen doorgeef:  Eenvoudige bewegingen en klanken kunnen helpen om los te laten wat niet meer past, jezelf te zijn en uit te drukken wat je bezig houdt. www.maaikegerritsen.nl

Meditatie en beweging door Marriet van Elewoud
Vrijheid.., hoe voelt dat? Ruimte creëren door te bewegen tussen belemmeringen en verlangens. In deze workshop keer je naar binnen, naar je gevoel. Wat leeft daar heel persoonlijk omtrent het thema ‘vrijheid’? Alle gevoelens mogen er zijn, zowel belemmeringen als verlangens. Marriët is Holistisch Psycholoog en Do-In Yoga docente. www.kitaal.nl/rust-en-kompas-dagen

Harmonicaboekjes maken door Christien de Jong en Roely Jansen
In de workshop harmonicaboekjes maken, wordt gebruik gemaakt van diverse technieken. Een goed resultaat verzekerd, ervaring niet vereist.

Collage maken met als thema vrijheid
Middels knip- en plaktechnieken maak je een collage over wat vrijheid voor jou betekent.

Lunch

Van 12.30 tot 13.30 uur is er een gezamenlijke lunch bereid door vrouwen van hier en daar(diverse landen oa Thailand, Jemen, Italië en Venezuela. Kosten € 6.-

Voor zowel de workshops als de lunch is opgave verplicht. Aan de balie van het Dorpshuus kunt u zich tot uiterlijk maandag 2 maart opgeven.

Presentatie
’s Middags van 14.00 tot 14.45 uur is er een presentatie door vrouwen van de Red Horse Company over hun werk op de Filipijnen.

Koor Sincero
Van 15.00 tot 15.45 uur wordt de dag afgesloten door het Vrouwenkoor ‘Sincero’ o.l.v. Sonia Bjornsen.

Zondag 8 maart
10.00 uur
Dienst in de Nicolaaskerk met als thema ‘Vrouw en vrijheid’